Butler Makelaardij in Regio Rotterdam
Butler Makelaardij in Regio Rotterdam
Nieuwbouw deelplan Common Green Rotterdam Nesselande

Nieuwbouw deelplan Common Green Rotterdam Nesselande

deelplan Common Green worden er gebouwd op het grote driehoekige park in de beoogde periode einde 2021 tot eind 2022.

Nieuwbouw in Rotterdam-Nesselande

De gemeente Rotterdam wil 116 woningen bouwen op de locatie Common Green in de wijk Nesselande. Er komen 62 sociale huurwoningen (waarvan maximaal 60 procent is bestemd voor ouderen) en 54 huurwoningen in het middensegment. De woningen, verdeeld over 3 appartementengebouwen, verrijzen tussen het metrostation en de Zevenhuizerplas.

Sociale- en middenhuur op een prachtige locatie.
Er is veel vraag naar dit type woningen in Rotterdam en daarom wil de gemeente juist deze woningen bijbouwen. Op deze manier kunnen ouderen langer zelfstandig blijven wonen en mensen zoals politieagenten, leraren en zorgpersoneel een betaalbare huurwoning in de stad vinden. De 62 sociale huurwoningen op de locatie Common Green zijn voor zo’n 60% bedoeld voor ouderen, dat wil zeggen voor huishoudens waarvan ten minste één persoon 55 jaar of ouder is.

Er komen 54 huurappartementen in het middensegment, met een huur tot 1.060 euro per maand. De overige 62 appartementen worden sociale huurwoningen voor ouderen, met een huurprijs onder de 752 euro.

Meer informatie en planning
De verhuur van de sociale huurwoningen zal verlopen via WoonnetRijnmond (https://www.woonnetrijnmond.nl/) het aanbod van woningen in het middensegment via de website van Woonstad (https://www.woonstadrotterdam.nl/nieuwbouw).

Naar verwachting gaat de bouw van de woningen van start in het derde kwartaal van 2022. De voorlopige planning is dat in november/december 2021 de omgevingsvergunning wordt aangevraagd voor het bouwplan.

Meer informatie over de huurwoningen op de locatie Common Green, updates over de planning en antwoord op de meest gestelde vragen, kun je vinden op deze pagina: https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/common-green/.

Terug naar overzicht