Butler Makelaardij in Regio Rotterdam
Butler Makelaardij in Regio Rotterdam
Hoe maak je je woning foto-klaar?

Hoe maak je je woning foto-klaar?

Om je woning zo goed mogelijk op de foto te kunnen zetten, is het handig om te weten waar je op moet letten bij het foto-klaar maken van je woning.

Voor de potentiële kopers is het fijn als de woning zo leeg mogelijk is en persoonlijke spullen even aan de kant gezet zijn. Zo kunnen de potentiële kopers zich zo goed mogelijk voorstellen (visualiseren) wat ze met de woning kunnen doen. Als er veel overbodige en persoonlijke spullen in de woning staan, kan dat het een stuk lastiger maken voor potentiële kopers. Heb je kostbare spullen, haal deze dan ook even uit het zicht. De foto’s komen uiteindelijk op internet en iedereen kan deze zien.

Nog klusjes te doen, zoals een kapot keukenkastje of wat vlekken op de muur? Zorg dat je alles repareert en waar nodig de muur nog een likje verf geeft, zodat alles er netjes en goed uit ziet. Als er kapotte of vieze dingen staan, kan dit de indruk wekken dat de woning niet goed onderhouden is.

We beginnen bij het vooraanzicht van de woning; omdat dit het eerste aanzicht is, is het belangrijk dat je hier aandacht aan besteedt. Zorg ervoor dat de voortuin er netjes en opgeruimd uitziet. Denk hierbij aan de straat/voortuin vegen, fietsen en prullenbakken of kliko’s uit het zicht en zet bijvoorbeeld een leuke plant neer. Ook als je geen voortuin hebt (maar bijvoorbeeld een galerij) is dit zeker een aanrader.  Zet de gordijnen open en zorg dat ze ongeveer op dezelfde hoogte staan. Ook belangrijk; zorg dat de ramen schoon zijn. Als je parkeergelegenheid voor de deur hebt, zet dan eventueel je eigen auto neer, zodat als de fotograaf er is je de auto kan verplaatsen en vrij vooraanzicht hebt. 

Haal in de hal bijvoorbeeld de kapstok leeg; zo lijkt de ruimte vaak gelijk een stuk groter. Zorg dat er geen rondslingerde voorwerpen zoals schoenen of sleutels liggen. Heb je veel opbergruimte? Ruim deze dan ook netjes op. De potentiële kopers kijken vaak in opbergruimtes; hoe leger deze zijn, hoe groter deze lijken en dus aantrekkelijker voor de potentiële kopers. 

In de woonkamer zorg je ervoor dat de salontafel zo leeg mogelijk is en de kussens netjes zijn. Bedrading kan een rommelig beeld vormen, dus houd deze ook zoveel mogelijk uit beeld. Zorg er ook voor dat eventuele huisdieren en de spullen hiervan niet op de foto te zien zijn en hou speelgoed op één vaste plek. Je kunt nieuwe kaarsen neerzetten of een mooi bloemetje op tafel.

Keuken zo leeg mogelijk en zo weinig mogelijk apparatuur op het aanrecht. Geen vaatdoekjes of sponsjes; liever ook geen handdoeken en theedoeken. Haal privé dingen zoals tekeningen, magneten en foto’s van de koelkast. Je kunt bijvoorbeeld wel een goed gevulde fruitmand neerzetten. 

In de slaapkamer is het belangrijk dat de bedden mooi opgemaakt zijn en je nachtkastjes leeg zijn. Houd hier ook weer rekening met overige spullen zoals sloffen of badjassen en zorg dat deze uit het zicht zijn.

In de kinderkamer is het ook belangrijk dat de bedden netjes opgemaakt zijn en de vloer zo leeg mogelijk is. Veel speelgoed? Zorg ook hier dat deze allemaal netjes op één vaste plek staan. 

Ook in de badkamer is het belangrijk dat deze zo leeg mogelijk is. Denk aan; handdoeken, schoonmaakmiddelen, tandenborstels en tandpasta. Je kunt eventueel een paar mooie parfums of handzeep flesjes neerzetten. Als er handdoeken in het zicht liggen, rol deze dan mooi op. Let ook op de wasmand en zorg dat deze niet overvol is. Maak ook altijd nog de spiegels schoon.

Als laatste is het natuurlijk ook belangrijk dat het toilet schoon is. Hang eventueel een nieuwe wc-rol op en zet een mooi flesje handzeep neer.

Met deze aanraders staat je woning er mooi op en wordt de verkoop zeker een succes!

Terug naar overzicht